Αυτοδιοικητικές εκλογές!!!

Πρώτον ξεκαθαρίζω τη θέση μου, ότι τόσο οι περιφερειακές εκλογές όσο και οι εκλογή δημάρχου σε Αθήνα Θεσσαλονίκη είναι καθαρά πολιτικές και αντικατροπτίζουν τους πολιτικούς συσχετισμούς τη στιγμή της κάλπης.

Από εκεί και ύστερα οι εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων ,ενώ θα έπρεπε να είναι ίσως η κορυφαία στιγμή δημοκρατίας και μάθημα δημοκρατικής συμπεριφοράς,   με το υπάρχον εκλογικό σύστημα δεν είναι τίποτα άλλο από  ένα αμάλγαμα συντήρησης και προσωπικών συγκρούσεων μεταξύ των υποψήφιων.

Θα πάρω παράδειγμα τον δήμο Καλαμπάκας όπου έχω τα εκλογικά δικαιώματα μου.

-Έχουμε πέντε υποψήφιους δημάρχους.

-Έχουμε περίπου εκατό υποψήφιους  συμβούλους για το γενικό συμβούλιο του καλλικρατικού δήμου

-Έχουμε άλλους εκατό για τα συμβούλια τον παλιών καποδιστριακών δήμων

-Και άλλους διακόσιους για τα τοπικά συμβούλια των παλιών κοινοτήτων.

όλοι αυτοί χωρισμένοι σε πέντε συνδυασμούς.

Πρακτικά αυτό υποχρεώνει κάποιων που θέλει να ψηφίσει ένα άξιο για το χωριό του συγχρόνως να ψηφίζει κάποιων που μπορεί να  θεωρεί ανάξιο για τη δημαρχία και τούμπαλιν.

Στην ουσία αυτό αγκυλώνει τους άξιους σε ένα  σύστημα υμετέρων,  γιατί εγώ μπορεί να θεωρώ άξιο άλλον δήμαρχο,άλλους συμβούλους και άλλον για το  χωριό μου ,αυτό είναι δημοκρατία, οτιδήποτε  άλλο είναι  γελοίο και  αναχρονιστικό.

Ο αντίλογος σε αυτό που λέω εγώ είναι πως θα »κυβερνήσει» ένας δήμαρχος άμα δε έχει τους »δικούς» του. Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα ο άξιος πείθει. δε χρειάζεται δεκανίκια  ,ακόμα και αν το συμβούλιο του αντιτίθεται λόγω πχ αντικρουόμενων συμφερόντων  υπάρχει και ο λαός και δημοψηφίσματα να δώσουν τελικές λύσεις.

Είναι υποχρέωσή της πρώτης πραγματικά δημοκρατικής κυβέρνησης ,εάν και όποτε προκύψει,να αλλάξει αυτό το κατάπτυστο σύστημα. Που  όπως έχω πει και παλιότερα* φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης για τη κατάσταση που έχει έλθει η χώρα και το κράτος.

https://nicktheseaman.wordpress.com/2012/06/24/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/

ΥΓ Ελπίζω να εκλεγούν οι άξιοι και όχι τα δεκανίκια από αυτά χορτάσαμε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s