Ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας!

Το σύστημα είναι αυτό και το ξέρω. Πολλοί άνθρωποι διπλά μας όμως δεν έχουν καμιά επαφή και είναι υποχρέωση μας να τους το πούμε και να τους δείξουμε την αλήθεια και από κει και πέρα ο καθένας ας απαντήσει μόνος του.

-Οι παρακάτω εικόνες είναι δύσκολες αλλά πρέπει να τις δεις:

http://www.dailymotion.com/video/x1sgine_rana-plaza-building-in-bangladesh_news?start=285

Εγώ δεν έχω δώσει απαντήσεις ακόμα μέσα μου, αν αξίζει όλο αυτό το αίμα για τα ρούχα μου,τα παπούτσια μου,το κινητό ,το PC και όλα τα άλλα που έχουμε εμείς στο λεγόμενο δυτικό κόσμο.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι αργά ή γρήγορα το κεφάλαιο θα θελήσει και για μας την ίδια μοίρα. Η χώρα μας τρανό παράδειγμα.

ΥΓ το βιβλίο »Η μαύρη βίβλος των πολυεθνικών» είναι μια καλή αρχή για όλους μας .

2 thoughts on “Ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας!

 1. Ο/Η Γλαύκη Ελλάς λέει:

  Ένας κόσμος ψεύτικος, που ζει μέσα στην απάτη και την αυταπάτη.
  Το μεγαλύτερο μέρος του απομακρύνθηκε από την φύση και την παραγωγή κι αυτό αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την αλλοτρίωσή του. Αστρονομικός αριθμός προϊόντων που φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών, τα οποία στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν τίποτα. Απλά, έχεις άρα είσαι…
  Μαϊμουδίζουμε, δυστυχώς. Επιτρέψαμε να μας πείσουν ότι έχουμε πολύ περισσότερες ανάγκες από αυτές που έχει ένας άνθρωπος, για να ζήσει αξιοπρεπώς.
  Τόνοι καταναλωτικών προϊόντων, τόνοι απορριμάτων, τα οποία δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε, ληστρική χρήση των πηγών ενέργειας και άλλων φυσικών πόρων.
  Αν συνεχίσω, δεν θα τελειώσω ποτέ και δεν έχει κανένα νόημα, αφού τα ακούμε συχνά όλα αυτά. Ολόκληρες καμπάνιες γίνονται.
  Το ζήτημα ο καθένας μας έχει συνειδητοποιήσει πόση περισσότερη σημασία δίνει στο κινητό του, στη φίρμα της μπλούζας του, στο αυτοκίνητο του, από ό,τι στους ανθρώπους δίπλα του (δεν πάω παραπέρα), στο δεντράκι στην αυλή του, στον ήλιο που λάμπει το πρωί;
  Αναφέρθηκα σε τελείως απλά πράγματα κι όχι σε βαθύτερους προβληματισμούς και αγωνίες για τον πόνο, την εκμετάλλευση και τη δυστυχία του κόσμου.
  Οι αισθήσεις υπολειτουργούν, ο νους εργάζεται πάνω σε συγκεκριμένες τροχιές και δεν είναι σε θέση να παρεκκλίνει και τα συναισθήματα επιδερμικά…
  Εγώ έχω απαντήσει μέσα μου γι’ αυτό που ρωτάς. Όχι, δεν αξίζει, αν θέλουμε να μείνουμε υγιείς πνευματικά, ψυχικά και σωματικά!
  Πολλή φλυαρία για έναν κόσμο που αφέθηκε να λατρεύει το «τίποτα» κι έχασε την πορεία του.
  Αλλάγη ρότας χρειάζεται…

  • Ο/Η nicktheseaman λέει:

   Γλαύκη ευχαριστώ για το σχόλιο σου,αλλά θα μείνω στη θέση μου οτι ακόμα δεν έχω απαντήσει σαφώς μέσα μου ,δυστυχώς,πάντως συμφωνώ πως η συνειδητοποιημένη επιστροφή στο μικρότερο κύτταρο κοινωνίας ,τα επαρχιακά χωριά, που μπορεί να μας κάνει αυτάρκεις κατά 60-70% είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s