Το κράτος -ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ έκανε το ’81 κάποιες τομές που η χώρα χρειαζόταν κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.  Αλλά έφερε και το μεγαλύτερο κακό το κράτος ΠΑΣΟΚ. Όχι βέβαια πως πριν δεν υπήρχε το κράτος-κόμμα  τις δεξιάς αλλά με το ΠΑΣΟΚ πέρασε σε άλλα επίπεδα.  

Τη δεκαετία του ’80 και του ’90 είτε ήθελες να βρεις δουλειά στο κράτος είτε σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση έπρεπε να έχεις βουλευτή,καταλαβαίνετε γιατί μιλάμε, βουλευτή να βρεις δουλειά σε μια κατασκευαστική,σε ένα super market γενικά σε όλο το φάσμα της μεγάλης και μεσαίας επιχείρησης ,οι εργατικές θέσεις κόβονταν στους βουλευτές και μοιράζονταν στη κομματική πελατεία. Λογικά το κάναν και στη ΝΔ άλλα για το ΠΑΣΟΚ έχω ιδία άποψη.

Το ίδιο γινόταν και με τις μικρές επιχειρήσεις αλλά κυρίως στόχευαν στο δανεισμό,  αφού το 80-90 οι περισσότερες τράπεζες ήταν κρατικές. Έτσι ο εκάστοτε διοικητής ρωτούσε τους βουλευτές για το αν θα δοθεί ‘η όχι ένα δάνειο.  

Τα παραπάνω γινόντουσαν κυρίως στους νομούς τις επαρχίας μάλιστα κατά τη γνώμη αυτό εξηγεί και τα υψηλά του ποσοστά που παίρνει το κόμμα εκεί. 

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί πολλά πράγματα για το πως φτάσαμε ως εδώ

 κυρίως όμως εξηγεί γιατί η χρεωκοπία του ΠΑΣΟΚ οδήγησε σε χρεοκοπία και το κράτος.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s