Πόστερ,Μπλουζάκι,σύνθημα και μόδα!

Μέσα στα 47 χρόνια από το θάνατο έγινε όλα από τα παραπάνω αλλά ποιος ήταν ο πραγματικός Ερνέστο Γκεβάρα ή ΤΣΕ όπως του κόλλησε ως παρατσούκλι ο Φιντέλ?

»Ο Ερνέστο ήταν φανατικός θιασώτης της αλήθειας .Ήταν η ψύχωση του .Όσο ψυχρός ήταν στη μάχη ,άκαμπτος σ’ ότι είχε σχέση με την επανάσταση τόσο  τρυφερότητα του ήταν τεράστια και το χιούμορ του καλοπροαίρετο» λέει ο πατέρας του και συμπυκνώνει σε δέκα λέξεις όλη τη προσωπικότητα του.

Για μένα όμως και για χιλιάδες σε αυτόν των πλανήτη ο Τσε είναι ο Άνθρωπος,είναι το δείγμα που εμφανίζεται μια φορά στα 100 χρόνια και μπορεί να γράψει ιστορία,είναι αυτός που κυνηγημένος από εχθρούς (CIA,κυβέρνηση Βολιβίας) αλλά και προδομένος από »φίλους»(ΕΣΣΔ.ΚΚΕ Βολιβίας) , προτίμησε να ακολουθήσει τις ιδέες του μέχρι τέλους λέγοντας στον βολιβιανό φαντάρο »τράβα ,μη φοβάσαι ,τράβα».Γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι τα λόγια του» Κάθε πραγματικός άνθρωπος πρέπει να αισθάνεται στο μάγουλο του το χαστούκι που δέχεται κάποιο άλλο μάγουλο» και αυτά τα λόγια του τα έκανε πράξη.

Αντίο κομαντάντε.

YΓ. Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με τη κομουνιστική ιδεολογία ,για να λέγεσαι άνθρωπος πρέπει στη ζωή σου να διαβάσεις και να δεις για τον Τσε,ένα μικρο προτεινόμενο δείγμα είναι τα κάτωθι:

-Τσε Γκεβαρα , Ζαν Κορμιε,Εκδοσεις Καστανιωτη

The Motorcycle Diaries (film)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s